Voorwoord

Zodra je hebt ingeschreven voor de Puppy A of B cursus en het lesgeld hebt voldaan ontvang je van ons een wachtwoord voor de leuke oefeningen op de site waarmee je al direct aan de slag kunt. 

 

Natuurlijk leer je in de praktijklessen veel, maar thuis of op straat oefenen maakt dat jouw pup overal leert gehoorzamen.

 De lesoefeningen stellen we dan wekelijks na de praktijkles open zodat je een fijn naslagwerk hebt voor iedereen die zich met de opvoeding van de pup bezich houdt.

Het is mogelijk dat de theoretische uitleg iets afwijkt van de praktijkoefeningen. Dit is omdat we dan ook kijken naar jouw pup en de aard van de oefeningen dan aanpassen aan de pup of het moment. 

 

Valkuil: Maak niet de fout om alvast 'vooruit' te oefenen. Mogelijk leer je het verkeerd aan omdat de praktijklessen onderdeel zijn van deze theorie. Wanneer je te snel gaat is het mogelijk dat jouw pup 'het' straks niet meer doet! Dus de lesstof pas oefenen wanneer je de praktijk hebt gedaan, eerder niet! Drie keer daags 10 tot 15 minuten oefenen geeft het beste resultaat. 

En sluit elke oefening af met iets wat jouw pup al goed kent, dan rusten.

Geduld: Is een schone zaak, zeker bij het aanleren! Stel je roept jouw pup, probeer dan de naam 1 keer uit te spreken op een moment dat de pup geen andere 'prikkels' krijgt. Laat jouw pup nadenken 'wie roept er... bedoelen ze mij?'. Dit kan soms tot 45 seconden duren, heb het geduld en beloon zodra je een reactie krijgt.

Regels: Direct beginnen met regels vaststellen en deze volhouden is voor een pup wel zo prettig. Wat straks niet mag als de pup 'groot' is, mag nu al niet. Dan hoef je straks ook niets af te leren wat voor jouw hond als 'verworven recht' wordt gezien.

Thuis: in huis heerst rust. Af en toe een rustig spelletje doen of enkele oefeningen aanleren is prima, maar rondrennen en overal opduiken kun je beter niet toestaan. 

Wandelen: Beslist niet te ver gaan. Het is beter om buiten samen te werken door de aangeleerde oefeningen tijdens een wandelingetje te doen en regelmatig even 'vrij' geven om te laten snuffelen en behoefte te doen.

 

We wensen je veel plezier tijdens het oefenen en vergeet vooral niet dat geduld een schone zaak is, zeker bij het trainen van jouw pup.

 

Het is niet toegestaan om de oefeningen openbaar te maken dan wel door derden te laten gebruiken vanwege de copyright. Misbruik zal leiden tot maatregelen.Geen wachtwoord ontvangenen wel betaald? Mail ons en we nemen direct actie.
​


Klik op onderstaande button voor jouw eerste oefeningen.