Pup-priveles straks ook mogelijk!

Hondenschool » Leuk nieuws! » Boekenlijst

Boekenlijst

Vergeet niet dat een dier jouw wil opleggen dwang is. Samenwerken naar een doel is beter in mijn optiek.

het leesvoer hieronder gaat uit van samenwerking en begrip tussen twee- en viervoeter.

Turid Rugaas is een Noorse hondentrainer. Zij kreeg haar eerste hond in 1948 en traint sinds 1969. Ze richtte in 1984 haar hondenschool Hagan Hundeskole op op haar boerderij met uitzicht op de fjorden van Noorwegen. Ze begon met het opleiden van andere hondentrainers en het geven van seminars 1992. Ze heeft vele boeken geschreven en Kalmerende Signalen is zeker een aanrader wanneer je jouw hond of honden in het algemeen wilt leren 'lezen'.

Martin Gaus heeft meer dan 10 boeken, vele publicaties en TV uitzendingen op zijn naam staan. Bij hem en zijn vrouw Helly heb ik ook mijn eerste opleidingen tot instructeur en gedragsdeskundige met goed gevolg afgesloten. Dit boek is ook een aanrader als jij jouw hond wilt leren jou beter te begrijpen wat jij van hem vraagt.

Op 10 september is een het boek ‘Oerdier|Oermens’ op de markt gekomen. Het boek is geschreven door dierenarts Eduard Deckers en heeft als ondertitel ‘Over een authentieke relatie tussen mens en dier vanuit een Sjamanistisch perspectief’.

Het boek is geschreven op basis van de ervaringen die dierenarts Eduard Deckers heeft opgedaan tijdens Sjamanistische helingen van dier en mens. Het werpt een andere kijk op problemen die we vaak aantreffen bij onze dieren maar ook op de relatie die wij met onze dieren hebben. Het boek neemt de lezer als het ware mee in het perspectief van het dier op zijn eigen problemen zoals angst door trauma, verlatingsangst of rasgebonden gedragsproblemen. Wat gebeurt er nu eigenlijk in dit dier? Hoe beleeft het de wereld waarin het leeft en de relatie met de eigenaar? Maar het boek neemt de lezer ook mee in een ander perspectief op gezondheid en op onszelf, de mens naast het dier. Waarom doen wij de dingen die wij doen en hebben wij de dieren die we hebben?