Pup-priveles straks ook mogelijk!

Hondenschool » Leuk nieuws! » Roedelroddel

Roedelroddel

Of je worst lust.....

We vragen altijd of je iets lekkers voor de hond wilt meebrengen naar de les. Een hap/slik/weg snakkie voor het hondenbekkie. Dit gebruiken we bij het aanleren van nieuwe oefeningen en bouwen het geven van lekkers als beloning dan snel af.

Vaak genoeg komt de mens dan met brokjes in vele kleuren en hardheid. Soms staat een pup een minuut met lange tanden te kauwen op iets wat zijn mens als beloning ziet. Ik hoor dan regelmatig dat het kleintje moe is, geen zin meer heeft om een oefening te doen.

 

En dan kom ik met mijn tovertrommeltje boordevol gezonde worst speciaal voor honden en hoppa, ze zijn weer bij de les!

 

Laatst ging ik even rond met mijn worst trommel om stukjes worst aan cursisten uit te reiken. 

Tot mijn grote verbazing deed een cursist een greep uit het bakje, zie dankjewel en deed het in zijn mond!

 

Wat er op dat moment door mijn hoofd ging kun je raden! Ja, er wordt wat afgelachen op het veld, maar op dat moment dacht ik ' niet lachen, blijf serieus' en ik zei, ietwat benepen door ingehouden schaterlach 'ja hoor ze zijn ook geschikt voor menselijke consumptie'.

 

Telkens als ik met mijn trommeltje rond ga zeg ik er nu even bij 'voor jouw hond', haha.

 

 

 

Help mijn hond is homo!

Als kynologisch gedragsdeskundige maak je veel mee. Mooie en minder mooie dingen. Het leukst was toch wel dat paniek telefoontje;

U hebt verstand van honden toch? (weer eens wat anders u doet toch iets met honden?)

Euh... ja!

Nou dan moet u mijn hond helpen want hij klimt op mijn been en maakt daarbij rare bewegingen, alsof hij mij dekt. Dit doet hij ook bij alle andere honden en dan met name bij mannetjes honden. 

Dus denk ik dat mijn hond een homo is!

Ik hoorde echte paniek in zijn stem en bedacht me geen seconde... u moet snel komen, dan kijk ik wat er aan de hand is.

Natuurlijk ging ik niet mee in zijn flow over homofilie bij honden, maar er was duidelijk meer aan de hand. Na een consult waarin ik de man veel duidelijk heb kunnen maken over honds gedrag etc. Vroeg ik hem als eerste, wel met ingehouden lach, stel dat hij homo was, moest hij dan de deur uit?

Eind goed al goed, hond blijkt hond te zijn.