Onze werkwijze

Positief trainen = goed en prettig leren!

 

Een hondenleven lang met koekjes of stukjes worst achter jouw hond aanlopen is niet te doen. Lekkers afwisselen met stembeloning 'Shapen' is de bedoeling. Net als leuke speelse oefeningen met gebruik van materialen op het veld. 

 

Er is een groot verschil tussen trainen en opvoeden:

Trainen met de hond doe je om nieuw gedrag aan te leren en samen leuk bezig te zijn. Bij aanleren past belonen en zeker geen straf.  

 

Bij het opvoeden is het logischer om grenzen te stellen. Hoe? Dat gaan wij je leren.

Te hard bijten tijdens spelen, of je boterham van het bord stelen, dat laat je niet zomaar gebeuren. Hardhandig corrigeren werkt echter niet. Wat wel werkt leer je dus bij ons. Grenzen aangeven en aanleren: Klaar is Klaar!

Al onze lessen zijn in ontspannen sfeer, zonder druk of dwang. Je ontvangt les van ervaren gediplomeerde instructeurs.

 

In sommige lessen laten we pups met elkaar spelen. Maar we laten niet een heel groepje tegelijk 'los' en alleen onder onze deskundige begeleiding. Want spelen blijft niet altijd spel, dit laten we je ook zien, zodat je zelf ook kunt ingrijpen als het nodig is. Sommige hondenscholen laten wel 20 pups zonder enige vorm van begeleiding spelen en dat is vragen om latere problemen.

 

Om de lessen goed te laten verlopen hebben we ook een paar huisregels en voorwaarden opgesteld die je elders op de site kunt teruglezen. 

Met de inschrijving, ga je akkoord met deze voorwaarden en huisregels.