Wie ben ik?

Liesbeth de Vries is mijn naam en ik ben door mijn eerste 'eigen' hond, Max een Westie, in de wereld van hondenscholen beland.

Ik ontmoette veel 'trainers' die weliswaar dol op honden waren maar met de mens soms niet zo prettig omsprongen.  Dit kan beter, dacht ik. Zeker door mijn 40 jaar werkervaring binnen de hotellerie waar vriendelijkheid altijd voorop stond.

Mijn hele leven ben ik stapel op honden en mensen, dus volgde ik vele opleidingen op kynologisch gebied. Ik ben een gediplomeerd kynologisch instructrice en gedragsdeskundige, met vele jaren ervaring.  Jammer genoeg ben ik allergisch voor honden -nee, niet handig he?-. Vandaar mijn keuze voor een Lagotto Romagnolo, mijn huidige hond. 

 

Honden zijn, net als mensen, individuen. Dus past daar vaak geen standaard riedeltje in de les, soms is het maatwerk. We houden rekening met het karakter van een hond en zien veel als een uitdaging.

Je komt om te leren maar wilt het ook een beetje leuk hebben toch? Dit geldt ook voor mij. Lekker creatief bezig zijn en af en toe een beetje humor geeft een ontspannen sfeer waar ook honden gevoelig voor zijn. Omgaan met elkaar op basis van respect, zonder druk te leggen op mens en dier is mijn motto.

Leren moet 'fun' zijn. En wat is mooier dan samen het doel te bereiken... een fijne sociale en stabiele hond die ook nog eens kan gehoorzamen. 

Vaak hoor ik 'thuis doet hij het heel goed'! Daar ben ik blij mee want ik snap dat een jonge hond sneller is afgeleid op het trainingsveld dan in z'n eigen omgeving.